Innovaties

Ook in de verfwereld zijn er vele innovaties!

Enkele voorbeelden van innovaties op het gebied van kwaliteit, design of verwerking binnen onze industrie:

  • De laag temperatuur poedercoating waarbij de uithardings-temperatuur kan worden verlaagd van 180 graden Celsius naar 135 graden en men zoekt snel naar nog lagere temperaturen. Hoe lager de temperatuur hoe meer verschillende ondergronden gepoedercoat kunnen worden.
  • Toepassing van nanotechnologie waarbij de verkleining van de moleculen extra eigenschappen kunnen geven aan de verflaag. Denk hierbij aan gladder, harder, dunner, waterafstotend enz.
  • Verf op de rol is een vorm van folie toepassing waarbij van vloeibare verf een folie wordt gemaakt en deze vervolgens kan worden geplakt. Deze folie is anders dan zijn kunststof broers, het is nl. een droge verflaag! Daarom kun deze schuren, plamuren en onderhoud op plegen. De nu gegarandeerde duurzaamheid ligt op 12 jaar. Toepassing kunnen nu zijn op plaatsen waar droogtijd lastig is, bijvoorbeeld een voordeur van een huurwoning. Een regenbui is geen probleem meer.
  • Om woningen 100% dampdicht te maken, kun je ook een laag Polyurea inzetten. Dit is een scheur en kier overbruggende coating welke zeer snel uithardt. Andere toepassingen kunnen zijn daken, zwembaden, procesbaden, eigenlijk overal waar esthetica minder belangrijk is maar chemicali├źn bestendigheid en mechanische hardheid wordt gevraagd.
  • Een toepassing van Polyurea is op de onderzijden van lantarenpalen, de overgang tussen bodem en lucht. Bestand tegen urine en de messen van een bosmaaier!
  • Glasparel stralen geeft in de voedingsmiddelen en medische sector een glad en strak oppervlak. Indien men nog strakker/gladder wilt – gaat men richting nat glasparelstralen, dit noemen we Vivatec.

Wil je weten wat deze innovaties voor jouw product kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

SPAN, partner in innovatie

Project toegepaste kunststof-technologie

We werken samen met een aantal partners aan innovaties op het gebied van poedercoaten. Een uniek project van Polymer Science Park, met DSM, Van Wijhe Verf, Span Finishing en IMS.

Inmiddels is er een laboratorium opstelling voor poedercoaten in gebruik waar wij kunnen testen. De lijn onderzoekt het gebruik van poedercoatings, op tot nu toe onbereikbare substraten. Het doel is om deze technologie in de komende jaren te gaan toepassen.

Bekijk meer: