Poedercoaten

Hoogwaardig en milieuvriendelijk

Het product wordt door elektrostatische oplading van de poeder voorzien van een omhullende verflaag. Deze wordt bij een temperatuur van 180ºC uitgehard. Een economisch proces waarbij we een grote hoeveelheid kleuren, structuren en glansgraden op voorraad hebben.

Kleuren & technieken

Volop mogelijkheden en klantspecifieke kleuren

De voorbehandelde producten worden voorzien van de gewenste RAL-kleur. Naast de standaard RAL-kleuren is er een ruime keuze in structuren, glansgraden en special-effect lakken. Indien gewenst is er de mogelijkheid binnen een kort tijdsbestek een klantspecifieke kleur te ontwikkelen.

Poedercoating biedt een aantrekkelijke prijs/kwaliteit-verhouding en garandeert duurzame esthetische verfraaiing van uw product. Deze toepassing heeft zeer goede mechanische eigenschappen en zijn stoot- en slijtage- bestendig.

Lees meer over ons Kleurenlaboratorium

Poedercoating innovaties

Voor toegepaste kunststof-technologie

We werken samen met een aantal partners aan innovaties op het gebied van poedercoaten. Een uniek project van Polymer Science Park, met DSM, Van Wijhe Verf, Span Finishing en IMS.

Inmiddels is er een laboratorium opstelling voor poedercoaten in gebruik waar wij kunnen testen. De lijn onderzoekt het gebruik van poedercoatings, op tot nu toe onbereikbare substraten. Het doel is om deze technologie in de komende jaren te gaan toepassen.

Lees meer over onze innovaties

Bekijk meer: