Voorbehandelen

Voor een solide verfsysteem

Een goede voorbehandeling verbetert de hechting van de laklaag. Wij kunnen in eigen huis het product voorzien van de juiste voorbehandeling voor een optimaal eindresultaat. We verwijderen o.a. vet, vuil, oude verfresten en corrosie. Voor een selectie van materialen kunnen we ook het product chemisch reinigen of stralen met bijv. grit, korund of glasparel.

Grondig voorbehandeld

Verontreinigingen verwijderen

Voordat een product van poedercoating of natlak kan worden voorzien, dient deze eerst grondig voorbehandeld te worden. Bij dit proces worden alle verontreinigingen zoals vet, vuil, oude verfresten en corrosie verwijderd.

Indien nodig wordt er een ondergrond aangebracht zodat de coating zich beter aan het oppervlak hecht.

Chemische behandeling

Goede hechting en corrosie-bestendig

De chemische behandeling is geschikt voor staal, roestvast staal, aluminium en verzinkt materiaal. Hiervoor hebben we een aantal stappen te doorlopen.

  • Reinigen
  • IJzerfosfateren of Zirkoniseren

Stralen

Gritstralen / korund stralen

Bij het stralen wordt een korrelvormig materiaal met kracht tegen het te behandelen oppervlak geblazen om onzuiverheden te elimineren. Met name roest en walshuid worden door het stralen door ons verwijderd. Doordat het oppervlak na deze behandeling wat ruwer is, kan de verf zich goed hechten.

Kwetsbare delen, zoals draaiende onderdelen, assen, schroefdraad etc. worden bij deze behandeling afgeschermd.

Bekijk meer: